fbpx

Dua beradik maut terkena renjatan elektrik, dakwaan talian tiang TNB putus tidak tepat

KUALA LUMPUR – Tenaga Nasional Berhad (TNB) menafikan dakwaan talian terputus daripada tiang TNB mengakibatkan kematian dua kanak-kanak lelaki di rumah mereka di Kampung Teras Jernang, Kajang, petang semalam.

TNB dalam satu kenyataan memaklumkan, siasatan awal mendapati tidak berlaku talian yang terputus dan menimpa bumbung rumah mangsa seperti dakwaan pihak tertentu. 

“TNB dan Suruhanjaya Tenaga (ST) sedang menyiasat kejadian tersebut. Justeru, TNB meminta kerjasama orang ramai agar tidak membuat spekulasi mengenai punca kejadian sehingga siasatan selesai sepenuhnya dan sebagai menghormati keluarga mangsa,” katanya dalam kenyataan, hari ini. 

Dua beradik masing-masing berusia sembilan dan 10 tahun dilaporkan maut selepas disyaki terkena renjatan elektrik ketika mandi di dalam besen di hadapan rumah mereka. 

Dalam kejadian pukul 6.30 petang itu, mangsa Adam Haziq Zamri, 10, dan Adam Harish, 9, disahkan maut di lokasi kejadian oleh petugas perubatan.

TNB mengucapkan takziah atas kematian dua beradik tersebut dan telah menghantar wakil menziarahi keluarga mangsa. 

Katanya, TNB bersimpati atas kejadian menimpa kedua-dua beradik yang dilaporkan sedang bermain air semasa terkena renjatan daripada kebocoran arus itu. 

“Wakil TNB telah menziarahi keluarga mangsa dan turut menyerahkan sumbangan ihsan,” katanya.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

525FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles