fbpx

RichWorks dijemput ke Jakarta, bimbing usahawan secara langsung

JAKARTA – RichWorks International Sdn. Bhd melalui rakan niaga, RichWorks Indonesia buat pertama kali dijemput untuk mengadakan sesi khas bisnes coaching secara langsung di sini, Sabtu ini.

Menurut Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks, Radz Mohd., pihaknya berasa teruja dengan sokongan padu diberikan Menteri Pariwisata dan Ekonomi Kreatif (Menparekraf), Sandiaga Uno dan pasukannya dalam merealisasikan kerjasama strategik dibincangkan awal Jun lalu.

AZIZAN dan Uno sebelum ini telah terlibat secara aktif dalam latihan usahawan secara online

“Meskipun jadual Bapak Sandiaga sangat padat, komitmen beliau jelas bagi menyokong pembangunan usahawan Indonesia terutama dalam ekonomi kreatif di sana.

RADZ

“Pengasas RichWorks dan mentor usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman bukan saja akan berkongsikan ilmu malah tunjuk ajar secara langsung menyelesaikan masalah usahawan ketika krisis,” katanya ketika dihubungi wartawan sebentar tadi.

Sesi Offline Bisnis Coching Bagi Wirausaha @Jakarta ini secara tak langsung juga membuatkan RichWorks dapat mengenal secara dekat permasalahan dan cabaran dihadapi usahawan di sana.

Radz menambah, sesi ini akan diadakan di dewan kementerian itu sendiri yang boleh memuatkan sekitar 200 peserta termasuk petugas mengikut prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

Sementara itu, ketika sesi online Bangkit Bisnis Dari Krisis pada 16 Julai lalu, Sandiaga merakamkan penghargaan kepada RichWorks dan Azizan kerana dapat bersama-sama berkongsikan kepakaran yang ada.

Katanya, sesi itu pastinya memberikan idea dan panduan diperlukan bagi seseorang usahawan agar mampu mengharungi cabaran dalam bisnes daripada Azizan yang merupakan seorang mentor kelas dunia.

“Peserta-peserta juga bertuah di mana 50 usahawan terbaik berpeluang mengikuti bimbingan bisnis di Bali pada September nanti,” jelasnya.

faizal
Faizal Zakaria pernah berkhidmat dengan akhbar Kosmo! selama 14 tahun sebelum membawa haluan sendiri melalui Skim Pemisahan Sukarela (VSS) pada 2018. Jawatan terakhir beliau ketika itu ialah Editor Prosesan. Sepanjang berkhidmat dengan akhbar terbitan Kumpulan Utusan itu, Faizal pernah ditugaskan di Meja Laporan Khas, Meja Ekonomi, Meja Luar Negara, Meja Rencana Ahad dan terakhir, Editor Prosesan. Selain pernah memenangi hadiah tertinggi kewartawanan, Hadiah Kajai pada 2004, Faizal dari semasa ke semasa menyampaikan syarahan di beberapa universiti tempatan dan luar negara, serta menjadi jurulatih korporat dalam bidang penulisan media.

Related Articles

Stay Connected

525FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles