fbpx

Popcorn karamel kini dalam bentuk minuman

Selalu kita ke panggung wayang menu pilihan utama adalah membawa popcorn sekali ke dalam panggung wayang. Bayangkan jika kali ini masuk panggung wayang kita bawa minuman popcorn. Mungkin pelikan. Namun perkara ini tidaklah begitu pelik di negeri mata hari terbit, di mana lagi kalau bukan di negeri Jepun.

Sebuah syarikat di Osaka, Jepun telah mencipta minuman soda pekat berperisa popcorn caramel dan dikenali dengan jenama cheerio. Bestnya Cheerio ini lagi murah dari harga Pop Corn fizikal tapi dia telah diubah menjadi minuman. Bayangkanlah bagaimana Popcorn yang kita makan kini telah berubah menjadi minuman. Harga sebotol hanya 50 yen (RM1.63).

Label jenama yang dipersembahkan menggunakan konsep rekaan retro – soranews24

Cara persembahan rekaan label yang retro dengan dihiasian kecerian wanita dan kanak-kanak yang sedang menikmati popcorn. Ibaratkan makan popocorn tetapi hakikatnya adalah minuman. Mengandungi gula, karamel dan kafein. Sebaik sahaja penutup botol dibuka bau popcorn karamel akan meresapi dan menusuk ke hidung anda. Mesti sedapkan.  

Minuman Cheerio mereplikasi perisa dari popcorn sebenar. Ciptaan yang lebih mengejutkan ini mengekalkan kelazatan dan bagai memakan popcorn sebenar tetapi dinikmati dengan cara minuman. Kalau ke Jepun jangan lupa beli lebih hantarlah sebotol dua di Kosmopolitan.my.

Air soda popcorn karamel yang terkandung didalam botol – soranews24

Related Articles

Stay Connected

525FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles