fbpx

Aliff Aziz minta ruang untuk selesaikan masalah rumahtangga

KUALA LUMPUR: Aliff Aziz, 33, memohon semua pihak memberi ruang dan peluang baginya menyelamatkan rumah tangga bersama isteri, Bella Astillah.

Aliff atau nama sebenar, Mohammad Aliff Aziz mendakwa masih sayangkan keluarga, lantas, berjanji mencuba sehabis baik untuk berdamai dengan Bella.

“Beberapa minggu ini, semuanya bercampur baur bagi saya. Semua yang terbabit pasti merasakan yang sama. Jadi, buat diri ini, saya akan guna semua peluang yang ada untuk selamatkan rumah tangga saya demi anak-anak.

“Saya rindukan anak-anak. Saya buat kesilapan. Saya buat banyak kesilapan, tetapi, pada penghujungnya, ini bukan keputusan yang kita boleh buat secara terburu-buru dan tanpa memikirkan segala hal.

“Saya harapkan sangat sokongan dari semua orang. Dalam soal rumah tangga, tidak sepatutnya ada pengaruh dari luar,” katanya kepada pemberita sebaik prosiding sebutan kedua permohonan cerai difailkan Bella berakhir di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan di sini, hari ini.

Pada prosiding itu, Aliff dan Bella diperintah hadir proses JKP di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan di sini, pada 4 Jun depan berikutan aktor kelahiran Singapura itu tidak bersetuju dengan permohonan cerai difailkan isteri atas alasan masih sayangkan keluarga.

Aliff Aziz mohon memohon semua pihak memberi ruang dan peluang baginya menyelamatkan rumah tangga bersama isteri Bella Astillah

Aliff dilapor memberitahu mahkamah, dia perlukan masa untuk berfikir mengenai permohonan cerai difailkan Bella.

Diasak pertanyaan wartawan berhubung pelbagai isu sejak kontroversi kes tangkapan khalwat bulan lalu, dan terbaharu, dakwaan dibuat Bella, semalam, Aliff bagaimanapun meminta orang ramai menghormati ruang bagi dirinya menyelesaikan masalah.

“Saya minta jasa baik rakan media beri ruang supaya prosedur (perintah ikuti proses JKP) dapat berjalan seperti dirancangkan.

“Terima kasih keada pihak mahkamah kerana beri ruang untuk prosedur ini diteruskan mengikut langkah demi langkah.

“Kami akan merentas halangan untuk sampai ke arah itu. Jadi, buat masa ini, saya berharap agar semuanya baik-baik untuk kami,” katanya.

Sebelum ini, Bella memfailkan perceraian daripada Aliff pada 11 Mac lalu di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, di sini.

Sejak bulan lalu, rumah tangga Bella dan Aliff, sekali lagi menjadi topik hangat apabila suaminya itu didakwa terbabit dalam kes khalwat bersama Ruhanies, 32, di sebuah kondominium mewah di ibu negara, Jumaat lalu. (Sumber Berita Harian Online)

Related Articles

Stay Connected

525FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles