fbpx

Banjir kilat di Shah Alam, MBSA buka tempat letak kereta bertingkat

SHAH ALAM – Longkang tersumbat dipercayai menjadi punca beberapa kawasan di Shah Alam dilanda banjir kilat susulan hujan lebat bermula jam 3 petang tadi.

Banjir kilat itu dilaporkan berlaku di Kampung Sungai Kandis, Alam Impian, Bukit Jelutong, Seksyen 32 dan Seksyen 36.

Susulan itu, Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menasihatkan penduduk di Taman Sri Muda, Seksyen 25 dekat sini, meletakkan kenderaan masing-masing di tempat tinggi susulan beberapa kawasan sekitar daerah itu dilanda banjir kilat.

MBSA dalam kenyataan di Facebooknya menyatakan telah membuka tempat letak kenderaan bertingkat di Pasar Moden Sri Muda untuk orang ramai meletakkan kenderaan.

“Sebarang kecemasan atau bantuan segera akibat banjir di Shah Alam, sila hubungi pasukan PANTAS di talian 03-55105811,” katanya.

Dalam pada itu, mengikut Notis Kesiapsiagaan kemungkinan banjir kilat yang dikeluarkan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS), beberapa kawasan di negeri berisiko dilanda banjir kilat sekiranya hujan lebat dan ribut petir yang signifikan.

Kawasan berkenaan adalah Taman Mesra dan Seksyen 13, Shah Alam; Lebuhraya BESRAYA, Kompleks Jabatan Pertanian Serdang, Sri Kembangan bagi daerah Petaling dan Kampung Rantau Panjang bagi daerah Kuala Selangor.

Daerah Gombak membabitkan Kampung Sungai Kertas, Jalan 11C Selayang Baru, Jalan 21,23 dan 62 Selayang Baru, Kampung India Settlement, Taman Sri Selayang, Jalan 23, 21 dan 62 Selayang Baru, Persimpangan Bukit Botak, dan Jalan Laksamana 10 Selayang.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

525FansLike
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles